Visszatekintő: az életveszélyes, kampós áramlopások a Jászságban, amitől még Pócs János is kiakadt – videó

Megosztás

Rengeteg ingatlanba a “kampós áramlopás” módszerével vezették be az áramot, nagyon silány, buherált vezetékekkel. Ez nemcsak szigorúan tilos, de egyértelműen életveszélyes is, mégis rengeteg család így lopta az áramot Jászladányban.

Az eset akkora port kavart, hogy Pócs János képviselő még a belügyminiszternek is levelet írt az ügyben. De valójában sem a szolgáltató, sem a településvezető nem tudott sokáig mit tenni az ügyeskedők ellen. A Jászsági Térségi Televízió 2016-ban készített az ügyről riportot, ezt idézzük most fel.

Közel 70 ingatlant érintett Jászladányban a kampós áramlopás. Az érintettek anyagi helyzetükre hivatkozva mentették magukat, a szolgáltató nem tett semmit, így az országgyűlési képviselő kereste meg a Belügyminisztériumot, hogy az áramlopás ténye mellett fontos lenne ilyen esetekben a közterületi közveszély okozás bűncselekményi tételét is figyelembe venni.

A polgármester szerint a hálózati veszteséget a többi fogyasztónak, vagy az önkormányzatnak kellett kifizetni, közben pedig állandósultak az áramszünetek, melyek kisebb-nagyobb problémákat okoztak” – számolt be róla a térségi televízió.

No Title

No Description

Most is tudunk hasonló helyzetről megyénkben?

Kapcsolódó cikkek